Het inrichten van mijn studentenkamer

Ik vind het ontzettend leuk om te stylen! Ik mag van mezelf ook wel zeggen dat ik er gevoel voor heb gezien het ook in de familie zit. Zo heeft mijn tante een prachtige webwinkel genaamd www.homeiswheretheheartis.nl, waar accessoires voor het huis worden verkocht. Bij mijn ouders thuis wordt er ook veel aandacht aan de styling gegeven en is mijn vader geregeld aan het klussen. Daarnaast hielpen zij mij ook mee met de styling voor mijn studentenkamer.

Om tot een mooi ingericht studentenkamer te komen ga ik eerst op zoek naar mijn basiskleuren. Welke kleur vind ik prettig en zou ik graag op mij heen willen hebben? Gebruik twee basiskleuren en één kleur die eruit springt. Ik heb gekozen voor wit, zwart en roze. Mijn meubels houd ik (bijna allemaal) wit met een klein beetje zwart, voor mijn accessoires kies ik voor licht en oudroze en af en toe een klein stukje koper.

Als eerst het bed, erg belangrijk tijdens je drukke studentenleven.  Maak je bed gezellig door leuke kussentjes op je bed neer te leggen, kies voor basic kleuren en een paar kussens met een mooie statement erop of een quote die bij je past. Vervang je nachtlampje in een leuke item, zoals dit schattige konijntje en verwen jezelf af en toe met een heerlijk geurstokje van Rituals.

PIN IT!

Tweepersoonsbed bij Ikea | Nachtlampje Konijn van Lief en Klein | Bijzettafeltje van Hay | Geurstokjes van Rituals | Kussenhoes Hope and Love van H&M | Wasmand van Ferm Living |

Om te kunnen studeren heb je een bureau nodig. Ik heb gekozen voor een basic bureau van de Ikea met daarbij een mooie witte bureaustoel. Kleed je bureaustoel aan met een kussen, een zachte vacht of spuit het zilveren gedeelte in koper, zoals Chrystie Vachon heeft gedaan.

PIN IT!

Bureaustoel wit van de Ikea | Bureau van de Ikea | Vachtje van de Ikea | Lichtroze kussenhoes van de Hema | Plakband van Modemusthaves | Leuke pot met plant van de Xenos |

Het leuke bijzettafeltje zat afgelopen jaar in mijn kerstpakket, maar is ook verkrijgbaar bij de Xenos. Het bijzettafeltje is multifunctioneel want je kunt je warme dikke plaid in de mand van je bijzettafeltje leggen. Om overal kleding op de vloer te voorkomen koop je een leuke wasmand. In ieder geval leuker om tegen aan te kijken dan een wasmand van plastic. Je garderobe is ook erg belangrijk en kun je mooi opbergen in deze prachtige kast van de Ikea. De kast heb ik van mijn verjaardag gekregen en het is echt een plaatje en zeer praktisch. Fleur je muur op met leuke foto’s of een schilderij.

PIN IT!

Bijzettafeltje met deksel van de Xenos | Kandelaar van Hay | Wasmand van House Doctor | Garderobe kast van Ikea | Plaid van Xenos | Wanddecoratie van Bloomingville

Mijn keukenspulletjes bewaar ik in de leuke Kallax kasten van de Ikea, de musthave van iedere student! De Kallaxkasten heb ik voor een deel gevuld met lichtroze en witte deurtjes. Maar het is natuurlijk ook leuk om je boeken te laten zien in zo’n mooie kast. Voor het servies gaat mijn voorkeur uit naar roze spulletjes, om het wat speelser en “Marieke” te maken. Het schattige mokje van At Home With Marieke heb ik van mijn nicht gekregen, super leuk!

PIN IT!

Kallax kast van de Ikea | Theemokje van At Home With Marieke | Kallax kast van de Ikea | Roze keukenset van de Hema | Slakom van Bitossi at Home | Deurtje van de Ikea

Mocht je nou niet zo’n grote kamer hebben en kom je ruimte te kort? De Kallax kasten kun je ook aan de muur hangen en bij de blokker kun je clearboxen kopen, dit zijn boxen op wieltjes die je makkelijk onder je bed kunt rollen. Zo blijft je kamer netjes!

Comments