Sweeney Todd door Musical Producties Gaanderen Gelderland

In het weekend van vrijdag 19 en zaterdag 20 mei was het dan eindelijk zo ver voor Musical Producties Gaanderen Gelderland. Na maanden eindeloos repeteren met letterlijk bloed, zweet en tranen mochten ze in de schouwburgzaal van het Amphion Theater optreden met de musical Sweeney Todd. Ik ben vrijdag 19 mei naar de voorstelling wezen kijken en ik ben ontzettend onder de indruk. Musical Producties Gaanderen Gelderland heeft weer een prachtige prestatie neergezet.

Over Musical Producties Gaanderen Gelderland

Musical Producties Gaanderen Gelderland, afgekort MPG is een musicalvereniging met als hoofddoel het beoefenen van zang, drama en dans in de vorm van muziektheater. Hierbij worden niet alleen talenten voor de schermen ingezet, maar ook achter de schermen, denk hierbij aan de kledingcommissie, het bestuur, de decorcommissie en nog vele andere helpende krachten. Toen ik 7 jaar oud was speelde ik mee in de kindermusical de Kleine Kapitein van MPG, ik heb vervolgens in prachtige musicals mogen spelen zoals Jesus Christ Superstar, Moulin R. en de Rattenvanger van Hamelen. Een paar jaar geleden ben ik in Tilburg gaan studeren en hield voor mij het avontuur bij MPG op. Maar toch zit MPG nog altijd in mijn hart en ben ik ontzettend trots op deze club!

PIN IT! Foto: Elaine de Jonge

PIN IT!

Sweeney Todd

Wat ik zo knap vind aan MPG is dat ze heel allround zijn, ze kunnen verschillende soorten musicals opvoeren van de vrolijke musical the Wizz tot aan de intrigerende musical Jekyll and Hyde en van hippiemusical Hair tot aan de prachtige melodieën uit the West Side Story.

Ik vind het een stoere keuze van MPG om de musical Sweeney Todd te kiezen, wat commercieel gezien misschien wat minder toegankelijk is.

De musical Sweeney Todd gaat over de bloedbarbier Benjamin Barker die terug keert naar Fleetstreet om wraak te nemen op de ‘hoge heren’ die hem zijn geluk en liefde hebben afgenomen. Met zijn scheermessen maakt hij ook andere kunstjes dan alleen scheren…

De spelers

Als eerst gaat mijn grote compliment uit naar hoofdrolspeelster Anne-Marie Leuverink. Zij nam de rol van Mrs. Lovett op, ook wel Nellie genoemd. Het totaalplaatje klopte: de uitstraling, de humor, de zang, het spel, de mimiek. Anne-Marie heeft letterlijk het hele stuk naar een hoger niveau getild, wat een prestatie! Dan wil ik Thijs Keuben complimenteren. Hij nam de rol van Tobias op zich op, een jongen die menig hart in de zaal heeft geraakt.

Thijs heeft bewezen dat het nummer “Als Ik Bij Je Ben” ook wel bekend als de Engelse versie “Not While I’m Around” het mooiste lied uit de musical is.

En dan hebben we het liefdeskoppel, Anthony en Johanna gespeeld door Kristien Pas en Keije Schepers. Loepzuiver, zoals een vogeltje die prachtige melodieën fluit! Het spelwerk van de bedelares, gespeeld door Melanie Schnitzler is zeer natuurlijk en ze is helemaal gemaakt voor de rol.

PIN IT! Rob Houdkamp Fotografie

PIN IT!

Maar ook al is het een horrormusical, het stuk laat de zaal wel lachen. Zo is de scheer scène tussen Sweeney Todd (gespeeld door Sasha ter Mors) en Pirelli (gespeeld door Marjo Harmsen) een feestje om naar te kijken. Ook het duet van Sweeney Todd en de Rechter Turpin (gespeeld door Dinant Duenk) zijn zowel spannend als grappig tegelijk.

Laten we het orkest ook niet vergeten, onder leiding van Gerben Kruisselbrink. Stephen Sondheim is namelijk geen makkelijk repertoire om te spelen. Wat een prachtige prestatie, heel knap. En ook mijn complimenten naar regisseur Jasper Korving die samen met de decorbouwers er weer een prachtig plaatje van weten te maken. Het decor van MPG is niet alleen binnen de regio opgevallen maar ook daarbuiten. Zo is de vereniging vorig jaar voor de musical Aïda genomineerd voor een Amateur Musical Award voor “beste decor”. Ook dit jaar verdienen ze van mij een nominatie!

PIN IT! Rob Houdkamp Fotografie

PIN IT!

Zaterdag 20 mei

Heb jij vanavond niks te doen? Kom kijken naar de musical Sweeney Todd! In eerste instantie zal de musical misschien niet zo toegankelijk voor je zijn, maar probeer eens een keer iets nieuws en ga het avontuur in Amphion aan! Je kunt hier de kaartjes kopen.

En kun je helaas vanavond niet maar wil je wel naar de volgende musical van MPG? Houd dan social media en de website goed in de gaten want er komen weer hele mooie producties aan!

Heb je kleine kinderen en wil je een dagje uit? Kom dan 10 of 11 maart met het gezin kijken naar ‘Alice‘ opgevoerd door MPG Jeugd!

PIN IT! Rob Houdkamp Fotografie

PIN IT!

Artistieke leiding Sweeney Todd:

Comments