CINEMA, Hooray for Hollywood!

Het Steengroeve Theater, wordt door velen gezien als het mooiste theater van Nederland. En ik ben het daar stiekem wel mee eens, iedere zomer (al zeven jaar lang) tovert de Steengroeve zich om tot een prachtig theater en zetten tientallen vrijwilligers zich in om een groots event neer te zetten. En met succes! Het theater trekt ieder jaar zo’n 12.000 bezoekers! Deze zomer werd de voorstelling CINEMA opgevoerd!


Het Steengroevetheater

Veel gasten die voor de eerste keer het Steengroevetheater betreden, weten niet zo goed wat zij moeten verwachten. Ik probeer je mee te nemen naar die “Steengroeve” beleving. Het Steengroevetheater is een openluchttheater dat zo’n 30 meter diep is met een ruige wand die dient als decorstuk. Er is een groot orkest die prachtige nummers spelen met goede solisten. In 2010 begon het spektakel, toen organiseerde Stichting Steengroeve Theater in samenwerking met het Winterswijks Muziek Theater de eerste voorstelling: “Jesus Christ Superstar”. Deze voorstelling werd erg goed ontvangen en smaakte naar meer want er werden eigen producties gemaakt zoals “Oersprong” en “Symfonia I en II”.

Een bezoek aan het Steengroeve Theater is niet alleen kijken naar een voorstelling, het is een event, een hele avond uit. Er komen gasten van buiten de regio Achterhoek, zelfs internationale gasten betreden de poorten van het Steengroeve Theater.

Er is veel entertainment te zien, het begint al op het moment dat je arriveert en naar beneden loopt, maar ook in de pauze zitten de acteurs en muzikanten niet stil. Het is echt een totaalbeleving waarbij tientallen vrijwilligers meewerken aan het eindproduct. Daarnaast zijn er diverse horecapuntjes waar je heerlijk eten en drinken kunt krijgen en wordt het spektakel afgesloten met een gezellig kampvuur. Deze zomer werd in het Steengroeve Theater de productie CINEMA opgevoerd.

PIN IT! Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

CINEMA, Hooray for Hollywood

Dit jaar werd op dinsdag 8, woensdag 9, vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus de steengroeve omgetoverd tot een betoverende filmset voor de voorstelling CINEMA. Melodieën uit films zowel onbekend als de bekende filmnummers, werden ten gehore gebracht door het Eerste Achterhoeks Metropole Orkest, onder leiding van Gerben Kruisselbrink. Het orkest bestond uit zo’n 90 man en werd aangesterkt met een 50 man sterk koor die er kleurrijk uitzagen. Het orkest was grandioos en bezochten mij meerdere momenten kippenvel, hoogtepunten waren onder andere “the Godfather”, “Once Upon A Time in the West” (met als muzikantensolist Jos Betting) en “Time” (met als solist Sten Geerdink).

PIN IT! Het Eerste Achterhoeks Metropole Orkest onder leiding van Gerben Kruisselbrink
Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Dit jaar was niet Kimberley Arends de choreografe (zoals voorgaande jaren), maar was de leiding in handen van choreograaf Francesco Bekkema. Er stond hem een flinke klus te wachten; een korte repetitieperiode, met een grote groep dansers (zo’n 50 man) in een uniek theater met een groot oppervlakte. Francesco was zelf ook uitvoerende danser in CINEMA, zo was hij te zien als Batman en danste hij in de scene van Titanic.

PIN IT! Francesco Bekkema en Ellis Wassink in Titanic
Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

De regie was in handen van regisseur Jasper Korving en regie-assistente Anne-Marie Wolterink. De nadruk lag dit jaar op het orkest en de muziek, er was niet echt een verhaal in het gehele stuk. Toch heeft Jasper gebruik gemaakt van een verteller, genaamd Louis Lumière, de grondlegger van de film. Hij leidde je mee naar de ontwikkelingen van de filmindustrie, met grootheden als Charlie Chaplin, maar ook de duistere en spannende kant van film. Er was ook een TV trio, met #tvkanonnencijferduo Valerie Du-Pló en Victor Splitsing en werd er nieuw leven in de televisiewereld geblazen door de komst van vlogger #BUTTERFLY (die ik mocht spelen). Met een flinke dosis zelfspot naar de televisie- en vloggerwereld werd er humor in het stuk gebracht.

PIN IT! Frenie Houwers als Valerie Du-Pló, Mario Navis als Victor Splitsing, Marieke Hendriksen als #BUTTERFLY en Vincent Witteveen als cameraman.

PIN IT!
Een van de hoogtepunten van CINEMA was de scene van Batman. Wat ik zo mooi vond aan deze scene, was dat er een verhaal werd verteld over Batman en the Joker met verschillende soorten muziekstijlen: van klassiek tot aan een dikke beat die in de groeve dreunden waar enge clowns op dansten.

PIN IT! Gerald Borkent-Dekker als the Joker en Francesco Bekkema als the Batman.
Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Gerald Borkent-Dekker mocht de rol van the Joker op zich nemen die hij met veel passie en overtuigingskracht neerzette, met aan zijn zijde twee mannelijke clows in jurkjes, gespeeld door Mark Wevers en Tjerk Hillen. En dan hebben we de grote held: Batman! Gespeeld door Francesco Bekkema.

PIN IT! Gerald Borkent-Dekker als the Joker en Francesco Bekkema als the Batman.
Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Het was een groot spektakel om te zien met het Batman logo op de ruige muur van de groeve, politieagenten en politici die vast werden gehouden door clowns, een geweer waar veel rook uitkwam, vuurwerk dat onverwachts werd afgeschoten, kleurrijke lichten, de fantastische schmink van “the Joker” en het gevecht tussen “the Joker” en “Batman”. Gezien ik na de scene van Batman gelijk op moest, kon ik iedere avond stiekem achter de schermen meegenieten van mijn collega medespelers.

PIN IT! Gerald Borkent-Dekker als the Joker
Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Het nummer “We Don’t Need Another Hero” was voor mij ook echt een hoogtepunt, met daarin Ellen Beurskens in de hoofdrol. Ellen Beurkens speelde een powervrouw, een leider van een groot gezelschap die in oorlog leefden en nu eindelijk vrede hebben gevonden. Ellen zag er fantastisch uit en werd met een grote wagen het podium opgereden en betoverde ons allemaal met haar prachtige stem.

PIN IT! Ellen Beurskens soliste “We Don’t Need Another Hero”.
Foto: Sanne Wevers

PIN IT!
Er zaten nog veel meer hoogtepunten in de voorstelling, maar dit vond ik toch wel een van de mooiste nummers uit CINEMA: “Breath of Life” uit de film “Snow White and the Huntsman”. Alles klopte: het orkest was betoverend, het koor was loepzuiver, de solisten waren sterk, de danseres was goed en het decor met een ronddraaiende spiegel en de projectieschermen die beelden lieten zien uit de film zorgden voor het totaalplaatje.

Ik vind het een erg mooi nummer en het werd mooier gebracht dan het origineel, door het sterke orkest, het koor en de solisten.

De solisten in dit nummer waren Els Damen en Wendy Plant, met een mooie danssolo van Ellis Wassink. Drie fantastische vrouwen!

PIN IT! Solisten: Els Damen en Wendy Plant
Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

#BUTTERFLY

Het was voor mij de derde keer dat ik mee mocht doen aan een productie van Stichting het Steengroeve Theater. Mijn eerste voorstelling was Oersprong toen mocht ik een horrormeisje en een dinosaurus spelen. De tweede voorstelling was met Musical Producties Gaanderen Gelderland, toen werd de voorstelling The Wall opgevoerd en mocht in in het ensemble schitteren. En CINEMA was mijn derde keer, hier mocht ik de fantastische rol#BUTTERFLY spelen, een stereotype vlogger. Het was een fantastische ervaring waar ik zowel mijn passie voor theater als mijn “marketing skills” kon combineren. Ik heb geprobeerd een stukje beleving van het theater en het typetje #BUTTERFLY online te laten plaatsvinden op diverse social media kanalen. Hieronder kun je een aantal van mijn vlogs bekijken als #BUTTERFLY:

Backstage bij het #eersteachterhoeksmetropoleorkest #EAMO

Vandaag geen show maar een rustdaaaagh #rustaagh Maar wel een vlog met HET EERSTE ACHTERHOEKS METROPOLE ORKEST #BAM

Opslået af Cinemabutterfly på 10. august 2017

Wie is Butterfly? Introductievideo van me, myself and I

YOLOOO!! Helemaal TE LEUK dat je op mijn Facebookpagina bent! Volgende week is het zo ver: Het Event CINEMA in het Steengroevetheater in WINTERSWIJK #CINEMABUTTERFLY Het wordt echt fantastisch en aan mij de eer om jullie voor en achter de schermen alle ins & outs te laten zien !! Mocht je me nog niet kennen? (shame on you!) dan kun je mijn super vette introductievideo bekijken! #cinema #steengroevetheater #cinemabutterfly #butterfly #makeuponfleek #hotspots #myperfectlife #healthylifestyle #happygirl #girlboss

Opslået af Cinemabutterfly på 1. august 2017

Q&A met Gerben Kruisselbrink!

Q&A met the one and only dirigent van het Eerste Achterhoeks Metropole Orkest: Gerben Kruisselbrink #whoopwhoop #EAMO #CINEMABUTTERFLY

Opslået af Cinemabutterfly på 12. august 2017

 


Het Steengroeve Theater 2018

O, en vergeet niet alvast vrij te houden tussen 6 en 12 augustus 2018 want dan komt er weer een nieuwe prachtige productie in het Steengroeve Theater!

PIN IT! Foto: Sanne Wevers

PIN IT!
Comments