Restaurant de Proeftuyn in Efteling Loonsche Land

De Proeftuyn, het restaurant in de nieuwe verblijfsaccommodatie “Het Loonsche Land” van de Efteling. Een bijzonder en uniek concept! Ik mocht lekker proeven bij de Proeftuyn!


Efteling Loonsche Land

Het restaurant bevindt zich in de nieuwe verblijfsaccommodatie van de Efteling: Efteling Loonsche Land. Een prachtige plek waar natuur, ontspanning, dieren en ontdekkingen centraal staan. De accommodatie bevindt zich in een prachtige natuurlijke omgeving, waarbij je naast het bezoeken van het park ook op ontdekkingstocht kunt gaan naar rode beuken en dieren in het bos.

Er is een veel keuze bij het Loonsche Land, zo kun je overnachten in het hotel, in een themasuite, in leuke hutten én in een Schaapskooi. De themasuites kunnen bijvoorbeeld aan het water zijn, of in een boomhut. Super gezellig dus! En tot slot hebben we de Schaapskooi, een accommodatie voor maar liefst 12 personen waarbij je je helemaal in boerderij sferen bevindt. Dit prachtige huisje ligt namelijk vast aan een kinderboerderijtje met leuke kippen en geitjes.

De Proeftuin

Bij het Loonsche Land kun je heerlijk eten en voor een goede prijs! Ze gebruiken producten uit hun eigen “tuintje”, vandaar de naam! Het tuintje kun je vinden bij binnenkomst en ligt dus naast het hotel. En hoe leuk is dat! Als je als hotel je eigen eten van het platteland kunt serveren. Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door de bediening en naar onze tafel gebracht. De ruimte is zeer functioneel: zo zijn er veel tafeltjes, is er een open keuken en een kinderhoek.

PIN IT!

Bij onze drankjes kregen we al een heerlijk broodje met ambachtelijke kruidenboter, altijd goed! Als voorafje nam ik een groente quiche en mijn vriend een heerlijke salade met spek, paddenstoelen, gepocheerde ei en tomaat. Er is niet heel veel keuze uit de voorgerechten, maar de voorgerechten die ze hebben, zijn heerlijk. En, ieder seizoen hebben ze een ander soepje! Ook vind ik het leuk dat ze geen “standaard” voorgerechten op het menu hebben staan zoals een carpaccio of een vitello tonato, maar juist voor een quiche hebben gekozen. Als hoofdgerecht hadden we allebei gekozen voor de burger, overheerlijk! Wat ik ontzettend leuk vond, was dat de salsa op de burger, gemaakt was van hun eigen gekweekte producten uit hun tuintje. Helaas heb ik van de burger geen foto, het zag er zo lekker uit dat ik meteen begon te eten en mijn fotocamera even was vergeten.

PIN IT! PIN IT!

En er was ook nog ruimte voor een toetje! Hoe dan? Omdat het te lekker is om te laten liggen! Als dessert nam ik een chocolademousse met heerlijke rode fruitjes en mijn vriend nam een Ben Jerry’s Coockie Dough, toevalig zijn guilty pleasure. De chocolademousse was heerlijk romig en smaakvol.

PIN IT!

Het leuke aan het Loonsche Land is, is dat het zowel een goede prijs heeft als voldoende producten. Het waren allemaal flinke porties waardoor je met je hele familie een goede maaltijd kunt eten.

Faciliteiten Efteling verblijf

Naast Loonsche Land kun je ook overnachten in het Efteling Hotel en in Bosrijk. Mijn ervaringen in het Efteling Hotel lees je hier. Wat de Efteling heel slim heeft gedaan, is dat er voor iedere familie een type en prijsklasse verblijfsaccommodatie is. Het Loonsche Land is goedkoper in vergelijking met Bosrijk en het Efteling Hotel, ook wat minder luxe dan bijvoorbeeld Bosrijk. Maar goed, de prijs en kwaliteit verhouding is absoluut in verhouding. Ik hoop dat de Efteling in de toekomst nog meer gaat uitbreiden op “verblijf”. De Efteling bezoek je namelijk niet meer in één dag, maar meerdere dagen. Zo kun je optimaal genieten van al het moois wat de Efteling te bieden heeft en ontspannen genieten van een relaxt weekendje weg!

O, en heb je mijn ervaringen van de nieuwste attractie van de Efteling al gelezen? Je vindt mijn verslag over Symbolica hier.

Comments