Catch Me If You Can!

Zondag 26 november ging ik naar de swingende musical “Catch Me If You Can”, opgevoerd door het Winterswijks Muziek Theater. De voorstelling werd opgevoerd door een groep gedreven en enthousiaste amateurs in Theater de Storm in Winterswijk. Dat ik in Winterswijk was was wel duidelijk met de prachtige ooo’s en aaa’s. Maar dat het amateurs waren, was bijna niet te zien want wat was het niveau hoog!


Het decor:

WMT staat bekend om zijn prachtige decorstukken. Ieder jaar is het weer een feestje om naar te kijken. En dit wordt beloond: zo heeft WMT tijdens de musical Anatevka een Amateur Musical Award gewonnen voor “beste decor”. Dit jaar verwacht ik niets anders. Het creatieve brein achter de multifunctionele decorstukken is Jasper Korving, tevens de regisseur van WMT. Jasper, het decorteam en de lichtcrew hebben fantastisch werk verricht!

Het orkest:

Er zaten veel liedjes in de musical, het orkest en de dirigent moesten aan de bak! Het WMT orkest stond onder leiding van dirigent Gerben Kruisselbrink. Het swingde de pan uit en het kon ook niet anders, de dirigent stond dansend en vol enthousiasme en passie het orkest te dirigeren.

PIN IT! Het WMT Orkest met dirigent Gerben Kruisselbrink (links). Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Hoogtepunten:

De zang vond ik erg goed, zowel de koorstukken als de solisten. Als eerst mijn compliment aan hoofdrolspeler Mark Wevers die de rol van Frank Abignale Junior speelde. Een pittige rol, met vocale uitdagingen.Β Wat heeft Mark het goed gedaan, ik was onder de indruk! De musical verliep in een pittig tempo, Mark moest aan de bak en had weinig pauzes maar aan zijn conditie mankeerde hij niets. Mark heeft een fijn stemgeluid waardoor het ook niet gaat vervelen en je geamuseerd blijft. Soms merk ik bij zangers dat als ze hoog moeten zingen, dat het dan schreeuwerig wordt. Bij Mark was dit niet het geval, ook al waren de noten soms erg hoog, hij ging ervoor en met zijn charme pakte hij de hele zaal.

PIN IT! Mark Wevers als Frank Abignale Junior. Foto Sanne Wevers

PIN IT!

Daarnaast heb ik erg gelachen om Arno Oonk die in de rol kroop van FBI agent Carl Hanratty. Ik heb ontzettend om hem en zijn mede FBI agenten moeten lachen! In de musical zaten komische elementen, het deed me denken aan de grappige films van Leslie Nielsen. Ik was als kind al fan van Leslie Nielsen, nu ben ik ook fan van Arno en zijn mede agenten:Β Bart Mekking, Sten Geerdink, Vincent Witteveen en Henry Reesink.

PIN IT! Arno Oonk als FBI agent Carl Hanratty met zijn dansende FBI collega’s. Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Wanneer je afgelopen zomer naar CINEMA bent geweest in het Steengroeve Theater, is Wendy Plant je vast ook opgevallen. Wendy had tijdens de steengroeve al mijn hart gestolen door haar bijzondere stem, prachtige uitstraling en daarnaast heeft ze ook nog eens een heel leuk karakter! Wendy speelde de rol van Brenda Strong, het liefje van hoofdrolspeler Frank Abignale Junior. Dat Wendy mooi kon zingen wist ik al, maar ik was vooral onder de indruk van haar acteren. Heel natuurlijk en oprecht!

PIN IT! Wendy Plant als Brenda Strong. Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Er zijn van die mensen die een natuurlijke uitstraling hebben en het publiek voor zich winnen. Een iemand daarvan is Miranda Hijink, die de rol van sexy zuster speelde. Helemaal uit haar comfort zone, maar zuiver gezongen en fantastisch gespeeld! Ook de zusters eromheen en de paaldansende dames: chapeau!

Een van de leukste elementen in de musical, vond ik dat iedereen uit de groep wel even hun momentje had. Het was niet een musical met drie hoofdrolspelers die de show stalen met daaromheen het ensemble. Iedereen was belangrijk en mocht even in de spotlights staan. Zo waren er drie hele leuke “sponsor” dames, die er prachtig uitzagen en het kleine stukje zang ook nog eens prachtig uitvoerden. En ook de bloedmooie stewardessen! Maar wie ik ook fantastisch vond spelen was Vincent Witteveen, een wat klungelige en onhandige pupil van de FBI. Maar ook Frenie Houwers, die (heel gewaagd) in een bodysuit en hoge lakleren laarzen de rol van een model en prostituΓ© speelde, deed dit weer met flair.

PIN IT! Piloten en stewardessen. Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

De kostuums waren prachtig: mijn complimenten voor de kledingcommissie. Wat moet dat een werk zijn geweest met al die stewardessen en piloten! Alleen al voor zo’n prachtig blauw stewardess pakje zou ik in de musical willen meespelen!

Wat doen ze volgend jaar?

Ik feliciteer alle leden, vrijwilligers, orkestleden, bestuursleden en de artistieke leiding met het fantastische succes van “Catch Me If You Can”! Volgend jaar staat WMT in het theater met de musical HAIR! Ik kijk ernaar uit!

PIN IT! Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Artistieke leiding:

Gerben Kruisselbrink: Dirigent

Jasper Korving: Regisseur

Dennis Weelink: Repetitor

PIN IT! Gezellig samen met Ewa en Cindy naar de musical

PIN IT!
Comments
  • Gerald

    Dank je wel dat je er was…. en wat fijn dat je zo hebt genoten! Ik heb je maar heel kort gezien en helaas geen tijd gehad om bij te kletsen maar dat maak ik een andere keer goed ok?? Hopelijk tot snel!!! 😘 gerald