Disneyland Parijs

Van vrijdag 23 februari t/m zondag 25 februari ben ik samen met mijn vriend Jochem naar het magische Disneyland Parijs geweest! Het was heel leuk, we hebben onwijs genoten. Ik heb me drie dagen lang in een hele andere wereld gevoeld, een magische wereld waarbij ik alle zorgen om mij heen even lekker ben vergeten. Ook al waren het 3 daagjes, die 3 daagjes voelden als een heerlijke vakantie. Naast mijn Disneyvlog die je op mijn YouTube kanaal kunt vinden, heb ik ook een blog geschreven. In deze blog vertel ik je over mijn bijzondere avontuur in Disneyland Parijs!


PIN IT!

Disney’s Newport Bay Club Hotel

We hebben twee dagen overnacht in het Disney’s Newport Bay Club Hotel. Een prachtig, pas gerenoveerd 4-sterren hotel met heerlijke luxe. De receptie is mooi aangekleed en lekker ruim (gezien er veel ouders met kinderwagens in het hotel verblijven). Daarnaast is er ook een schattig winkeltje met de leukste Disney gadgets. Af en toe hebben we ons lekker teruggetrokken in het hotel door lekker te gaan zwemmen. We konden zelfs gebruik maken van een heerlijke jacuzzi en een sauna. De bedjes sliepen heerlijk en de temperatuur op de kamer was ook prima. Wanneer ik naar Disneyland ga, neem ik het liefst een hotel in Disneyland zelf. Zo bevind je je in een hele andere wereld omdat je op het Disney terrein blijft, je kunt makkelijk naar het park lopen en het hotel is rustig en luxe.

PIN IT! Foto: Disneyland Parijs

PIN IT!

Season of the Force: Star Wars in Disneyland Paris

Na het boeken kwamen we erachter dat we geboekt hadden tijdens de speciale Star Wars weken. Super leuk! Alleen heb ik helemaal niks met Star Wars en mijn vriend ook niet dus we hebben er smakelijk om gelachen. Toch moet ik eerlijk zeggen dat het Star Wars thema niet overheersde. Wel werden er in de winkels ruim aandacht besteed aan Star Wars. Zo kon je veel Star Wars gadgets kopen en ook speciale gadgets zoals lichtgevende Mickey Mouse oortjes en kon je je eigen lightsaber samenstellen. Ook heel gezellig. Alhoewel, ik had er ook bijna een in mijn oog gekregen, omdat een jongen wel erg enthousiast met zijn nieuwe zwaard aan het spelen was. Dat was wat minder prettig. Bij Walt Disney Studio’s werd er wel meer aandacht geschonken aan Star Wars dan in Disneyland Park. Helaas hebben we hier niet veel van gezien, maar ik denk dat echte Star Wars fans zich hier prima hadden vermaakt! Een van de nieuwe attracties is Star Tours: The Adventures Continue in Discoveryland. Dit was echt een super leuke attractie! Het is simulatie attractie waarbij je door de wereld van Star Wars heen reist. Alhoewel ik niet zo veel van het verhaal snapte, iets met een Franse taalbarrière en (nog) niet alle films van Star Wars te hebben gezien, heb ik me toch prima vermaakt. Ook in mijn vlog zullen jullie leuke beelden zien van Star Wars!

PIN IT! Foto: Disneyland Parijs

PIN IT!

Ratatouille: The Adventure

Waar ik echt super super super enthousiast over ben is de attractie Ratatouille: The Adventure. Wauw, wat een attractie! Dit is een voorbeeld attractie voor vele attractieparken. In deze attractie wordt een totaalbeleving neergezet en dat begint al in de wachtrij. Vervolgens kom je aan bij de karretjes, die er super cute uitzien als kleine muisjes, of nee, waren het ratten? In ieder geval hele leuke karretjes. Je stapt in en zet je 3D bril op en dan begint het. Je gaat als een klein ratje door verschillende scénes heen. Je rent, ontwijkt, valt van grote hoogtes en krijgt het warm onder een oven. Je beleeft het allemaal, door fantastische 3D effecten en geuren! Het is een familie attractie en een pareltje van Walt Disney Studio’s Park.

Pirates of the Caribbean

De attractie van de bekende film Pirates of the Caribbean is vernieuwd en wat een fantastische attractie is dit geworden. Waar ik voornamelijk over de indruk was, waren de bewegende poppen,  animatronics worden ze genoemd. Door de nieuwste technieken lijken ze net echt en bewegen ze op een hele natuurlijke, mooie manier. Waar ik voornamelijk van onder de indruk was, was van Kapitein Barbosa. Die vond ik zelfs beter nagemaakt dan Jack Sparrow. Kapitein Barbosa beweegt ontzettend realistisch en is een exacte kopie van het karakter in de film. Met behulp van speciale lichteffecten verandert hij vervolgens in een skelet, zoals ook in de film gebeurd. Ook de details in de attractie waren erg leuk. Zoals een Jack Sparrow die zich verstopt in een ton, de vleermuizenoogjes en de skeletten die rum drinken. De prachtige muziek van Hans Zimmer en Klaus Badelt geeft de attractie nog een extra spannende dimensie. We zijn zelfs twee keer in de attractie geweest omdat we zo onder de indruk waren!

PIN IT!

De Parade

Om 17:00 uur barst het feest los in Disneyland: de Parade! Wat een sensatie. Ik heb hier ontzettend van genoten omdat het echt een feestje is om naar te kijken. Al je favoriete Disneyfiguren komen langs en dansen de mooiste choreografie. Omdat vorig jaar het park 25 jaar bestond hebben ze de parade een mooie upgrade gegeven. In mijn vlog zie je een aantal beelden van deze leuke Parade. Daarnaast is er om sluitingstijd van het park een spectaculaire lichtshow met vuurwerk te zien voor het kasteel van Doornroosje, ook echt de moeite waard om te zien.

PIN IT!

Ontwikkelingen

Ook heb ik een puntje van kritiek waar Disneyland Parijs zich nog in kan ontwikkelen. Wanneer je kijkt naar de gastvrijheid van de medewerkers kan hier nog wel het een en ander worden uitgehaald. Ze zijn zeker niet onvriendelijk maar als je het vergelijkt met de service die de Efteling geeft is hier nog wel wat te winnen. Wellicht komt het ook omdat ik 3 jaar bij de Efteling heb gewerkt en “gastvrijheid” een van hun belangrijkste kernwaarde is en ze hier heel veel in investeren. Daarnaast is er veel ongezond eten in Disneyland Parijs. Na een fantastische tip van mister JSPR Korving gingen we lekker lunchen bij Restaurant Agrabah Café. Een buffet-restaurant met heerlijke salades, couscous gerechten, boontjes en verse pasta. Daarnaast is het ook heel erg leuk aangekleed in het thema van Aladdin. Maar over het algemeen is het voornamelijk fast food wat je in de parken kunt krijgen.

PIN IT!

Marieke YouTube!

Yes! Ik heb naast mijn blog ook een eigen YouTube kanaal. Daar zal ik leuke video’s maken gerelateerd aan belevenisconcepten. Laat me weten wat je van de video vond en ik zou het heel leuk vinden als je je abonneert op mijn kanaal. En wist je dat je je ook kunt inschrijven voor de nieuwsbrief zodat je geen blog en video mist? Dat kan hier links in de sidemenu.

 

 

Comments