Jesus Christ Superstar door MPG

Jesus Christ Superstar. Ik heb de voorstelling al zo vaak gezien en in verschillende uitvoeringen. Zoals een sportende Pilatus die op de maat zichzelf opdrukt tot aan een knappe krullenbol als Judas. Eén ding is zeker: de versie van Musical Producties Gaanderen Gelderland blijft mooi. En dat is niet omdat ik nou zo zeer in het verhaal geloof, het is voor mij zo bijzonder door de prachtige muziek. Het is waar mijn liefde voor musical is begonnen want het was de allereerste musical die ik ooit zag en het maakte veel indruk op mij als 7 jarige Marieke.


PIN IT! Ine Elbers en Monique Verholen in actie. Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Musical Producties Gaanderen Gelderland:

Afgelopen Paasweekend ben ik naar de rockopera Jesus Christ Superstar geweest opgevoerd door Musical Producties Gaanderen Gelderland. Het verhaal gaat over de laatste week van Jezus. De rockopera is gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber en de lyrics zijn geschreven door Tim Rice. Ik heb al eens geschreven over MPG, het is een amateur musicalvereniging in de regio Achterhoek met hoge kwaliteit. Jesus Christ Superstar blijft een succes want dit is alweer de zesde reeks die MPG op de planken brengt. En elke keer is het uitverkocht! En dat is ook begrijpelijk want wat zet de groep toch elke keer weer een fantastische prestatie neer, onder artistieke leiding van muzikaal leider Gerben Kruisselbrink en regisseur Jasper Korving.

PIN IT! Dinant Duenk als Jezus met zijn apostelen: Riki Wassink, Marjolein de Vries, Anne-Marie Leuverink, Tim Huntink, Gerald Borkent-Dekker, Tijn Geerts, Jan Ruesen, Mike Schnitzler, Suzanne van de Wiel, Elaine de Jonge, Tatiana Gielis Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Jesus Christ Superstar on tour:

Jesus Christ Superstar is tijdens de Paasdagen opgevoerd in 5 verschillende kerken in de regio Achterhoek. De vereniging heeft de productie al 4 keer eerder in het Amphion Theater in Doetinchem opgevoerd en heeft nu ook getourd door de mooiste kerken van de Achterhoek. De voorstelling wordt extra bijzonder door de mooie, intieme setting van een kerk. Je zit veel dichter op de spelers en het is hartstikke leuk om die interactie met alle spelers aan te gaan.

PIN IT! Dinant Duenk als Jezus en Astrid Haren als Moeder Maria. Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Hoogtepunten

Laat ik beginnen met hoofdrolspeler Dinant Duenk. Hij had de eer om de rol van Jezus te spelen. Wanneer je al eens eerder naar een voorstelling van MPG bent geweest, ben je Dinant vast ook opgevallen. Hij heeft bij MPG al meerdere grote rollen mogen vertolken en wordt vaak ingezet voor “ruige” rollen, met pittige rocknummers of powerbattles. Ik was daarom ook erg benieuwd hoe hij de zachte rol van Jezus zou gaan spelen. Dinant heeft met zijn rol als Jezus bewezen dat hij zowel een fantastische zanger als acteur is. Hij liet zijn zachte kant zien en zong de moeilijke nummers erg goed.

PIN IT! Dinant Duenk als Jezus. Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Aan zijn zijde stond de beeldschone Karina Veerbeek die de rol van Maria Magdalena mocht spelen. WAUW! Ik was zo onder de indruk van Karina. Ze zong ieder nummer zo ontzettend zuiver en met veel passie en gevoel. Daarnaast is het een beeldschone charismatische verschijning. Ik hoop dat we Karina vaker in mooie rollen zullen gaan zien bij MPG.

PIN IT! Karina Veerbeek als Maria Magdalena. Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Wie mij enorm heeft verrast was Sasha ter Mors, hij speelde de rol van Judas. Judas is een moeilijke rol om te spelen, met vele lagen van emoties. Dit deed hij fantastisch!

PIN IT! Sasha ter Mors als Judas. Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Waar ik onzettend van gecharmeerd ben is Henkjan Garretsen. Henkjan is nieuw bij MPG en pas 11 weken lid. Hij speelde de rol van Pilatus en deed dit hij echt zo ongelooflijk goed. Henkjan is de soort man die iedere musical vereniging wel zou willen hebben. Groot gebouwd, stoer, goed in acteren en ontzettend sterk in zang zowel in de laagte als in de hoogte.

PIN IT! Henkjan Garretsen als Pilatus. Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

PIN IT! Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Dit jaar waren er sterke solisten. Zoals de solisten in het nummer “Superstar”, onder wie Elaine Niesink en Michelle Heitink. Maar ook Jamie Wissing die een prachtig couplet zong in “Could We Start Again Please”. Helaas was het geluid tijdens het nummer “Simon Zealotes” niet helemaal optimaal, maar de prachtige stem van Suzanne van der Wiel pikte ik er wel bovenuit.

De scénes waren weer prachtig gezet, geregisseerd door regisseur Jasper Korving. Zo blijft “Judas Death”, de dood van Judas, in een dans met doeken zowel intrigrerend als mooi. Maar ook het nummer “Trial Before Pilate” met de zweepslagen, met daarachteraan de hysterie van swingend nummer “Superstar”, is ontzettend mooi gezet. De productie telt ongeveer 70 spelers, daarnaast zijn er tientallen vrijwilligers die helpen aan de totstandkoming van een productie.

PIN IT! Judas Death. Foto: Sanne Wevers

PIN IT!

Vlog:

Naast het bloggen ben ik ook gestart met vloggen over leuke belevenisconcepten. Bekijk hier de vlog over Jesus Christ Superstar door MPG:

A Christmas Carol

De volgende productie van MPG wordt A Christmas Carol, van Charles Dickens, opgevoerd op 21, 22 en 23 december in het Amphion Theater in Doetinchem. De familievoorstelling is geschreven door dirigent Gerben Kruisselbrink en Jasper Korving. Ik kijk er ontzettend naar uit, zetten jullie het ook alvast in jullie agenda?

Comments