fbpx
 

De Achterhoek: de plek waar ik geboren en getogen ben. De Achterhoek kent veel mooie plekjes en ik kom er dan ook nog regelmatig. Ik heb veel lieve vrienden daar wonen, vrienden die ik al meer dan 15 jaar ken en lief en leed mee heb gedeeld. Maar ook mijn lieve familie woont daar. Ik kom regelmatig een weekendje naar de Achterhoek (een dagje is eigenlijk niet te doen qua reizen) en dan word ik heerlijk in de watten gelegd. Grappig, ik ben 28 jaar, maar bij je ouders voel je je soms nog steeds 11.

De vlag van de Achterhoek

Achterhoekers zijn trots op de Achterhoek en dit laten ze ook zien. Ben je wel eens een weekendje weggeweest en heb je toen overal groene vlaggen gezien? Dit kan goed kloppen, want dat is dé vlag van de Achterhoek. In bijna iedere straat kom je er wel een tegen. Soms best beetje gênant hoe trots we erop zijn. Maar stiekem vind ik het ook wel erg leuk, want tijdens mijn verjaardag hangen we ook de Achterhoekse vlag op. Want ook al woon ik al bijna 7 jaar in het gezellige Brabant, de Achterhoek krijg je niet uit het meisje 😉.

Shooting time!

Op een mooie zonnige zondag heb ik lekker mijn camera gepakt en ben ik een aantal foto’s gaan maken in ons dorp. En stiekem kom je dan best mooie plekjes tegen. Denk aan een ouderwets bordje met straatnamen erop, mooie schattige lantaarnpaaltjes, een minibibliotheek en een prachtige oude molen. Hieronder vind je een aantal foto’s van dit mooie, schattige dorpje.

Enjoy Life!

Tip van Marieke: Van de Achterhoekse vlag heb je ook veel leuke merchendise. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk kruidendrankje: het Achterhoekertje. In Brabant hebben we Schrobbelér, die we veelvuldig drinken tijdens carnaval, maar in de Achterhoek drinken we dit heerlijke drankje. Het drankje is hier te bestellen.

Liefs,