Mijn werkwijze

Benieuwd naar hoe ik te werk ga? Ik neem je graag mee in mijn werkwijze.

Wat is mijn werkwijze als trouwfotograaf?

Als je op zoek bent naar een trouwfotograaf kan ik me voorstellen dat je van tevoren benieuwd bent naar de werkwijze van een trouwfotograaf. Daarom wil ik je stap voor stap meenemen in hoe ik te werk ga vanaf het moment dat je contact met me hebt opgenomen. Wel zo fijn om te weten waar jullie aan toe zijn!

Wat is mijn werkwijze als trouwfotograaf?
Wat is mijn werkwijze als trouwfotograaf?

Mijn werkwijze als trouwfotograaf

Stap 1: het eerste moment van contact

Zodra jullie contact met mij hebben opgenomen, dus bijvoorbeeld een mailtje hebben gestuurd of gebeld hebben, plan ik ons eerste contact moment in. De eerste keer is digitaal, telefonisch of via een online meeting om even kort kennis met elkaar te maken. Ik vertel dan over mezelf en mijn werkwijze, en ik ben natuurlijk super benieuwd naar jullie en naar de bruiloft. Voor beide partijen is dat een fijn momentje om even erachter te komen of het klikt. Hierbij vertellen jullie ook over jullie wensen op de bruiloft en wat jullie van mij verwachten. Dan komen we bij de volgende stap.

Stap 2: ik stuur de offerte op

Na de eerste online kennismaking stuur ik de offerte op aan de hand van de verwachtingen die we besproken hebben. Ik bied verschillende pakketten aan voor trouwfotografie, dus samen kunnen we kijken welk pakket het beste bij jullie past. Ben je al benieuwd naar welke pakketten ik aanbied? Bekijk dan alvast mijn prijslijst. Hier vind je mijn standaard pakketten, maar ik bied ook pakketten op maat aan. Als jullie de offerte hebben goedgekeurd, kunnen we door naar de volgende stap.

Stap 3: we spreken in het echt af, eventueel op locatie

Tijd om elkaar in het echt te ontmoeten. Als ik bijvoorbeeld nog nooit op de trouwlocatie geweest ben, kan het fijn zijn om daar van tevoren even langs te gaan samen. Zo kunnen we samen de locatie doornemen, en eventueel al afspreken waar bepaalde fotomomenten gehouden zullen worden. Als het niet per se nodig is om op locatie af te spreken, zoek ik een leuk plekje uit om een kopje koffie samen te gaan drinken. Tijdens deze afspraak bespreken we gedetailleerder de bruiloft, hoe de dag eruit gaat zien, eventuele vragen vanuit jullie, eigenlijk alles wat belangrijk is om te weten voor mij.

Stap 4: contact met de weddingplanner of ceremoniemeester

Als het allemaal rond is, vind ik het belangrijk om even contact op te kunnen nemen met de weddingplanner of de ceremoniemeester. Ik vind het fijn om even kennis gemaakt te hebben, zodat we op de dag zelf goed op elkaar zijn ingespeeld en we weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Misschien hebben zij nog bijzondere punten op de planning staan die zeker vastgelegd moeten worden. Ik vind het belangrijk om van tevoren goed op de hoogte te zijn van de mooie dag zodat alle prachtige moment vastgelegd kunnen worden.

Wat is mijn werkwijze als trouwfotograaf?

Stap 5: het is zo ver!

Het is eindelijk zo ver, de mooiste dag van jullie leven, de bruiloft zelf! We hebben tijdens ons eerdere contact goede afspraken gemaakt dus ik ben helemaal voorbereid om deze prachtige dag vast te gaan leggen. Om alvast een beeld te krijgen van mij als trouwfotograaf, ik zou mezelf omschrijven als een rustige fotograaf tijdens jullie prachtige dag, iemand die goed ‘’inblendt’’, maar altijd oog voor detail. Ik leg momenten graag vast op de manier zoals ze daadwerkelijk zijn. Dit zorgt voor de meest pure, maar mooiste foto’s.

Stap 6: oplevering van de foto’s

Ik snap natuurlijk helemaal dat jullie na de bruiloft zo snel mogelijk de foto’s in ontvangst willen nemen. Daarom stuur ik de teases op binnen een week. Een klein voorproefje van de foto’s van jullie prachtige dag. De rest van de foto’s lever ik op binnen 3 weken. Dit was het! Zo hebben jullie een klein beetje inzicht in hoe het gaat als ik jullie trouwfotograaf zal zijn. Is dit wat jullie hadden verwacht? Ben je op zoek naar een trouwfotograaf in de omgeving Tilburg of Achterhoek? Neem dan zeker contact op met mij via mail: mail@marieke-hendriksen.nl of bel me op 06-55057998!

Wat kost een trouwfotograaf?
Wat is mijn werkwijze als trouwfotograaf?
Wat is mijn werkwijze als trouwfotograaf?