Wat kost een trouwfotograaf?

Misschien zijn jullie na heel wat research erachter gekomen dat de prijzen van een trouwfotograaf nogal kunnen variëren. Dat klopt, en dat is ook niet voor niets. Ik snap dat de vraag ‘’wat kost een trouwfotograaf’’ belangrijk is om te weten voor het budget. Daarom leg ik kort uit hoe het kan dat de prijzen van trouwfotografen zo variëren, en waar de prijs van een trouwfotograaf op gebaseerd is.

Wat kost een trouwfotograaf?

Wat kost een trouwfotograaf gemiddeld?

Gemiddeld betaal je zo’n €2.000 tot €2.500 voor een professionele trouwfotograaf. Zo’n bedrag wordt bepaald door verschillende variabelen. Denk hierbij aan de kwaliteit van de foto’s, de ervaring van de fotograaf en het aantal uren dat de fotograaf bezig is. Je ziet al dat een heleboel aspecten de prijs bepalen, en dat is dan ook de reden dat de prijs van een trouwfotograaf zo kan variëren.

Het beste resultaat van jullie bruiloft

Jullie bruiloft gaat hoe dan ook een unieke dag worden. Dit wil je later ook terugzien in de foto’s. Foto’s van goede kwaliteit, van ieder mooi moment wat er gedeeld wordt op die dag, je wilt eigenlijk de hele dag kunnen herbeleven door middel van het zien van de foto’s. Voor deze trouwfotograaf beginnen de werkzaamheden al vanaf de eerste kennismaking, verschillende voorbereidingen moeten worden getroffen om op de dag zelf perfect resultaat te kunnen leveren.

De kosten voor een trouwfotograaf zijn gemiddeld hoog

Hadden jullie voor het doen van research al enig idee wat de gemiddelde prijzen zijn van een trouwfotograaf? Valt het mee of tegen? Niet altijd natuurlijk, maar bijzondere dingen kosten geld. Zo ook met een trouwerij. Je wilt deze bijzondere dag vastgelegd hebben, en de foto’s zorgen ervoor dat je altijd terug kunt naar deze mooie dag.

Kosten van een trouwfotograaf

Welke tarieven bied ik aan?

Ik bied verschillende pakketten aan met een startprijs. Daarnaast bied ik ook pakketten op maat aan. Tijdens onze gesprekken kunnen jullie geheel jullie wensen aangeven, en hiervan kan ik een pakket op maat maken. Twijfelen jullie of ik in jullie budget pas, neem dan zeker contact op, want ik denk graag met jullie mee. Ik zal kort even meer vertellen over mijn pakketten.

Trouwfotograaf basispakket

Dit pakket heeft een startprijs vanaf €1.250. Dit betreft 6 uur fotografie en een oplevering van +/- 200 bewerkte foto’s. Optioneel bij dit pakket is een trouwalbum.

Trouwfotograaf bronze pakket

Dit pakket heeft een startprijs van €1.450. Dit betreft 8 uur fotografie en een oplevering van +/- 250 bewerkte foto’s. Optioneel bij dit pakket is een trouwalbum.

Trouwfotograaf zilver pakket

Dit pakket heeft een startprijs van €1.750. Dit betreft 10 uur fotografie, een oplevering van +/- 300 bewerkte foto’s en een bezoek op de trouwlocatie een aantal weken voor de bruiloft. Daarnaast krijgen jullie bij dit pakket ook een gratis aandenken (blijft nog een verassing). Optioneel bij dit pakket is een trouwalbum.

Trouwfotograaf goud pakket

Dit pakket heeft een startprijs van €2.050. Dit betreft 12 uur fotografie, een oplevering van +/- 350 bewerkte foto’s en een bezoek op de trouwlocatie een aantal weken voor de bruiloft. Daarnaast krijgen jullie bij dit pakket ook een gratis aandenken (blijft nog een verassing). Optioneel bij dit pakket is een trouwalbum.

Love shoot

Een love shoot boeken kan ook! Ideaal voor als je de foto’s wilt gebruiken op je trouwkaart. Als je de love shoot boekt in combinatie met je trouwerij, dan krijg je een korting van €50,-! 

De prijzen van een trouwfotograaf

Past een van deze pakketten bij jullie bruiloft of ben je meer op zoek naar een pakket op maat? Geen probleem! Neem contact op met mij en samen kijken we wat het beste bij jullie past. Stuur gerust een mailtje: mail@marieke-hendriksen.nl of bel me op 06-55057998!

Wat kost een trouwfotograaf?