Binnenkort trouwen en op zoek naar een trouwfotograaf? Zo kies je de perfecte trouwfotograaf!

Zijn jullie al begonnen met het zoeken naar een goede trouwfotograaf? Al met vrienden en familie besproken, wellicht kennen zij iemand in hun omgeving? De trouwfotograaf zorgt ervoor dat alles van jullie perfecte dag vastgelegd wordt. Iedere keer als je de foto’s erbij pakt, kunnen jullie de dag herbeleven. Bij het zoeken naar een trouwfotograaf komt er misschien veel op je af, en zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Ik wil je graag
vertellen welke voorbereidingen je van tevoren kunt treffen om tot een goede trouwfotograaf te komen. Volg deze stappen, en vind jullie perfecte trouwfotograaf!

Zo kies je de perfecte trouwfotograaf

Op zoek naar een goede trouwfotograaf?

Stap 1: kom erachter wat voor stijl jullie mooi vinden.

Heel belangrijk is wat voor stijl jullie mooi vinden. Het fijnste hierbij is altijd als er een moodboard gemaakt wordt waarin de stijl goed naar voren komt. Deze kunnen jullie als partners dan ook aan elkaar laten zien om te kijken of dat jullie een beetje op een lijn zitten. Dit kunnen jullie later ook aan de trouwfotograaf laten zien, zodat die goed voor ogen heeft aan wat voor soort foto’s jullie een beetje zitten te denken. De trouwfotograaf heeft wellicht een eigen stijl, maar het is altijd goed om te laten zien wat jullie zelf mooi vinden. Doe dit door lekker te gaan Googelen, op Pinterest te gaan zoeken of op Instagram inspiratie op te doen.

Stap 2: Een leuke trouwfotograaf gevonden? Bekijk samen de website.

Is jullie oog gevallen op een leuke trouwfotograaf? Heeft deze trouwfotograaf een goede website met al eerder gemaakte beelden? Ga dit dan samen uitgebreid bekijken. Neem even de tijd om te kijken of de trouwfotograaf je aanspreekt. Wat vinden jullie van de eerder gemaakte foto’s? De meeste trouwfotografen hebben blogposts (https://www.marieke-hendriksen.nl/blog/) of een portfolio op hun website met beelden van eerdere trouwerijen. Door deze te bekijken krijg je al een beetje een beeld van de stijl van de trouwfotograaf, en krijg je als het goed is ook een gevoel of dat het bij jullie past. Daarnaast zal de trouwfotograaf misschien ook actief zijn op social media (https://www.instagram.com/mariekesadventures/), waar wellicht ook beelden gedeeld worden. Allemaal mogelijkheden om een goede impressie te krijgen van jullie misschien wel toekomstige trouwfotograaf!

Daarnaast kan het ook fijn zijn om dit allemaal te bekijken, voor eventuele vragen die je aan de trouwfotograaf kan stellen tijdens jullie kennismaking. Misschien is de trouwfotograaf al wel eerder op de locatie geweest waar jullie ook gaan trouwen, en kan de fotograaf hier wat meer beelden van laten zien. Wat voor vragen je ook hebt na het bekijken van de website, noteer ze, zodat je ze later kunt stellen aan de trouwfotograaf. Het geeft ook een heel fijn gevoel om goed te weten naar wat voor iets jullie op zoek zijn, dan kan je tijdens de kennismaking gerichte vragen stellen.

Trouwfotograaf in de Achterhoek
Hoe kies je een trouwfotograaf?

Stap 3: Kom erachter of er meer te vinden is over de werkwijze van de trouwfotograaf!

Stiekem heeft iedereen toch z’n eigen manier van fotograferen, ook op een bruiloft. Kom erachter of er meer te vinden is over de werkwijze van de trouwfotograaf. Als jullie meer willen weten over mijn werkwijze, klik dan hier, Daar leg ik stap voor stap uit hoe ik te werk ga op hopelijk de mooiste dag uit jullie leven. Bedenk hierbij ook wat jullie aanspreekt. Vind je het fijn als het allemaal wat losser gaat, en een beetje ‘’go with the flow’’ of juist liever wat strakker en meer geposeerd. Overleg dit samen zodat jullie beide hetzelfde idee voor ogen hebben, en je dit ook duidelijk met de trouwfotograaf kunt afspreken.

Stap 4: wat gaat het precies kosten?

Je wilt natuurlijk de mooiste foto’s en de beste trouwfotograaf, maar begrijpelijk dat je je afvraagt wat het precies gaat kosten. Jullie hebben een goede klik met de trouwfotograaf, jullie zien de foto’s al helemaal voor jullie en vervolgens komen jullie erachter dat de prijs buiten het budget ligt. Daarom is het belangrijk om altijd de prijslijst van tevoren te bekijken, dit zorgt ervoor dat je niet voor verassingen komt te staan. Mijn prijslijst vind je hier, en ik bied verschillende pakketten aan. Daarnaast bied ik ook pakketten op maat aan. Neem gerust contact op met mij als je niet zo goed weet welk pakket het beste bij jullie past.

Voor meer informatie over de kosten van een trouwfotograaf kun je ook mijn blog: ‘’wat kost een trouwfotograaf’* lezen. Hierin vertel ik meer over wat een trouwfotograaf gemiddeld kost, en waar deze prijzen vandaan komen.

Wat kost een trouwfotograaf?

Stap 5: Wat verwachten jullie van een trouwfotograaf?

Bespreek onderling en met de trouwfotograaf wat de verwachtingen zijn. Denk hierbij aan verschillende aspecten van de dag. Wat voor soort foto’s mogen er niet vergeten worden? Moeten er detailfoto’s van het eten gemaakt worden. Zijn er mensen die op jullie mooie dag extra vast gelegd moeten worden? Allemaal belangrijke informatie voor de trouwfotograaf om te weten. Denk bijvoorbeeld ook aan waar de trouwfotograaf zal zitten tijdens het eten,
of hoelang het zal duren wanneer jullie de foto’s zullen ontvangen. Veel verschillende vragen die fijn zijn om van tevoren helemaal vastgelegd te hebben met jullie trouwfotograaf.

Trouwfotograaf in de Achterhoek

Stap 6: Plan genoeg tijd in voor het gesprek

Plan echt even de tijd met elkaar in voor een kennismaking. Dit kan je zeker met meerdere trouwfotografen doen om te oriënteren, maar mijn advies is wel om dit niet opgejaagd te doen door meerdere gesprekken kort achter elkaar te plannen. De trouwfotograaf zal heel de dag op jullie bruiloft aanwezig zijn, dus het is fijn om echt even de tijd te hebben voor de kennismaking.

Mijn eerste contact is altijd telefonisch of via een online meeting, dat kan vaak op korte termijn en geeft al een goed eerste beeld van elkaar. De volgende afspraak zal dan fysiek zijn. Pas deze stappen zeker toe bij je zoektocht naar een trouwfotograaf om ervoor te zorgen dat je de perfecte match vindt.

Trouwfotograaf gezocht in de Achterhoek

Neem zeker contact op met me als je meer wilt weten over mijn werkwijze of andere vragen hebt.

Mail me op mail@marieke-hendriksen.nl of bel me op 06-55057998!